Tibi krystaly
Krystaly Tibi jsou živá zrnka, rostou, množí se a stačí jim k životu jen voda a cukr. Pro správnou funkci a výrobu musíme do něj přidat sušené ovoce jako například rozinky. Pro zlepšení chuti můžeme přidat citron nebo pomeranč. Nápoje, které se stejně jako Tibetská houba vyrábějí kvasným procesem, obsahují velmi vzácné látky, které se v běžných potravinách téměř nenachází. Kvasný proces je tím chemickým zázrakem, který to umí.
Tibi krystaly dělají dá se říct zázraky, které medicína prostě neumí. Vyčistí naše těla zanesená toxickými látkami, dá jim větší odolnost.
Tibi jsou výborné na tyto nemoci a problémy:
nervová onemocnění a deprese
žaludeční obtíže
problémy se žlučníkem, slinivkou
astma, katary průdušek
sklerózy, vysoký krevní tlak a nemoci srdce
léčí kožní projevy alergií, ekzémy,akné a vyrážky
nemoci jater
ledvinové potíže
chudokrevnost
krevní potíže
nedostatečná tvorba bílých krvinek T-lymfocitů
nemoci ženských orgánů
zcela regeneruje imunitní systém
zpomaluje proces stárnutí
infarkty
snižuje cukr v krvi a léčí slezinu
žloutenková dieta
vylepšuje kvalitu pleti a vlasů
obnovuje rovnováhu střev
léčí záněty v těle i na těle
Hotový nápoj je velmi chutný, jako citronový džus, chuť si volíme sami množstvím cukru a přidáním sušeného ovoce. Chlazený je výborný a nízká teplota značně prodlužuje jeho životnost. Chuť je však jen jeden aspekt, avšak vynikajících léčivých účinků je mnoho.
Jak si vyrobit vodní kefír:
Nachystáme si nějakou nádobu (nekovovou), do kterého tibi dáme. Já používám skleněný džbán o objemu 1 litr. Nasypeme do něj jednu dávku krystalů, což je cca 1 až 2 polévkové lžíce, zalijeme vodou (moje finta je nechat vodu cca dva dny odstát a poté ji na krystaly nalít). Nemá tolik špatných látek, které krystalům moc nesvědčí. Přidáme cukr (já používám cukr moučka, ale lze i krystal, musí se ale pořádně rozpustit. Uvádí se, že je dobré používat hnědý cukr nerafinovaný, ale dle mého názoru není potřeba. Teď stačí přidat do nápoje pár sšeých rozinek. (cca 5 kousků) nebo sušené fíky či jiné ovoce a můžeme přidat i kolečko citronu odkrojené od kůrky nebo i jiné ovoce například jablka. Takto připravenou směs necháme v pokojové teplotě jeden až dva dny. Záleží na teplotě. V létě stačí den a v zimě, když je teplota zhruba 20 stupňů Celsia, můžeme nechat nápoj klidně dva až tři dny pracovat. Hotový nápoj příjemně voní (asi jako citronový burčák). Vezmeme plastové sítko a nápoj přecedíme. Hotový můžeme skladovat v lednici nebo ihned vypít. Sušené rozinky měníme asi jedenkrát do týdne. Citron také tak. Při výrobě každé dávky přidáme pokaždé cukr. Já dávám do jednoho litru asi 3 polévkové lžíce, ale čím více cukru, tím se krystaly množí rychlej
Hotový nápoj je velice chutný a lahodný obzvláště v letních měsících a v zimě při posílení imunity.
Pozor!!!:
nedostatek cukru nebo používání kovových předmětů působí na úhyn krystalů!!
Dávkování:
1 l nálevu denně po dobu 2 měsíců: žaludeční vředy, zánět močového měchýře a onemocnění ledvin
1 l nálevu denně: bronchitida, astma (2 l denně při těžkých případech), normalizuje krevní tlak
0,5 l nálevu denně + potřít postižené plochy ekzému, vyrážky potřít a nechat uschnout
(v případě onemocnění obličeje umýt postižené místo ráno a večer vodou a to 2 měsíce).